Het mooiste strand van 2016
stranden / 21 februari 2016

Tripadvisor is een van de grootste hotel beoordelings-sites ter wereld, en behalve hotels beoordelen de gebruikers ook alles wat als toerist ook maar enigszins interessant is. Met deze informatie maakt tripadvisor  regelmatig de mooiste lijstjes. En nu is het mooiste strand ter wereld van 2016 gekozen.

Het zwarte strand van Périssa Santorini Griekenland
stranden / 28 april 2014

Beschermd door Mesa Vouno en de ruïnes van de oude Spartaanse stad Thera in het noorden, is Perissa een van de mooiste stranden van Griekenland. Het sterke contrast tussen het azuurblauwe water, het zwarte zandstrand en de witte gebouwen van de stad maken het een zeer fotogenieke locatie. Maak voor dag en dauw de drie kilometer lange wandeling naar Mesa Vouno  voor een magnifieke zonsopgang.

Stadsstrand Amsterdam zuidstrand
stranden / 17 mei 2011

In tegenstelling tot een strand aan zee, plas of langs de rivier is bij een stadsstrand zand en water minder belangrijk.  Van groter belang zijn genieten, zonnen, mode, flaneren, culinaire hapjes en drankjes, etc.  Prachtig voor je Agua Benditabadmode die sowieso slecht tegen water kan. Stadsstranden zijn niet nieuw, Parijs heeft er lang eentje langs de Seine en verschillende Nederlandse steden hebben een stadsstrand, zoals zuidstrand in Amsterdam bij het Beatrixpark.