Geox Kindersandaal met dichte neus

Kinderschoenen zijn er in alle vormen en maten, van baby’s tot aan tieners en van slippers tot aan laarsjes voor meisjes. Het is belangrijk dat kinderen goede schoenen aan hebben die bij hun voeten passen. Te kleine schoen lopen niet alleen onplezierig, maar belemmeren ook nog eens de groei van de voeten. Het is daarom belangrijk dat er genoeg ruimte is in de schoen. Als je de tenen helemaal voor de schoen hebt en je kunt je wijsvinger tussen je hak en de achterkant van de schoen drukken, dan is er genoeg ruimte in de schoen voor de voet om goed te groeien.

Bekendste schoenmerken

Kipling De goedkoopste zijn het niet, maar het Belgische Kipling is een topmerk als het gaat om sandalen en slippers voor kinderen

Shoesme Dit Nederlandse merk voor kinderschoenen en babyschoenen combineert strak design met een hoge kwaliteit.

Clic! Dit merk ontwerpt kinderschoenen alsof het volwassenenschoenen zijn. De kwaliteit is extreem hoog en het design is chique.

Braqeez Braqeez maakt mooie kinderlaarzen en kinderschoenen van vooral hoge kwaliteit. Onder de kids worden ze ook Brakkies genoemd. Dit is ook een Nederlands merk.

Geox Italiaanse schoenen die bekend staan om het goede ademen. Ideaal tegen zweetvoeten. Het zijn soepele schoenen geschikt voor het buiten spelen.

Koel4Kids Een Nederlands schoenenmerk voor kinderen. Vooral bekend om zijn meisjeslaarzen, maar het assortiment jongensschoenen en meisjesschoenen is veel groter dan de laarzen op zich.

Hello Kitty Deze schoenen zijn van de serie Hello Kitty, vooral meisjes zijn hier gek op. Het zijn meestal roze of witte schoenen. Goede kwaliteit en een redelijke prijs.

Adidas Adidas staat vooral bekend om het leveren van goede kwaliteit sportschoenen. Maar ook sneakers en andere modellen doen het goed.

Vingino Dit hippe en moderne Nederlandse merk is wat duurder in prijs maar levert zeer hoge kwaliteit schoenen. Vooral voor jongens zijn er stoere modellen verkrijgbaar.

Kanjers Nog een Nederlands merk kinderschoenen. Kanjers schoenen worden echter op de markt gebracht door Zandbergen Footwear. Het zijn jongensschoenen en meisjesschoenen met een bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding. Prima schoenen voor wie betaalbare kinderschoenen van heel goede kwaliteit zoekt.

Nike Nike is misschien wel het bekendste schoenmerk ter wereld. Vooral de Nike Air en de Nike Air max zijn gewild onder jongeren. Het zijn hippe en stoere schoenen met veel verschillende eigenschappen.