De postos van Rio de Janeiro

31 mei 2016

De stranden van Rio de Janeiro strekken zich uit van Leme tot Leblon en bestaan uit de beroemde delen Copacabana en Ipanema vernoemd naar de achterliggende wijken.

De stranden zelf zijn opgedeeld in twaalf verschillende delen, posto’s, genoemd naar de twaalf strandwacht posten. De eerste staat in het noordoosten bij Leme, nummer 12 zit aan de west zijde bij Leblon.

Elk van deze twaalf posto’s hebben hun eigen eigenschappen, publiek, cultuur en activiteiten. Zo zijn de twee uiterste posten, 1 en 12 de familie stranden, de glitter en glamour zit bij 10,11 en 12. Voor watersport zit je het beste rond post 5 en 6. Halverwege tussen 6 en 7 ligt Arpoador dat populair is bij surfers. En strandsporten vind je langs vrijwel het hele stuk Copacabana 2-6

Zonsopgangen bekijk je ook het beste langs de Copacabana, het oostelijke strand. Voor de zonsondergang ga je net de hoek om naar posto’s 7 en 9.

Havaianas, het beroemde Braziliaanse merk teenslippers (die trouwens vernoemd zijn naar Hawaï) heeft een serie van 12 teenslippers gemaakt die verwijzen naar de postos. Elk voorzien van een retro-stijl print.

havaianas-slippers-posto

Op hun site meer informatie over de postos

 

https://www.youtube.com/watch?v=UnM4jhWDXho

Meer om te lezen

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *