adidas badslipper

Schoenen trends voorjaar 2017. Ja we weten het, het najaar is net begonnen, maar dat is traditioneel ook de tijd van de vele modepresentaties en modeshows, met de collecties voor het voorjaar en de zomer van volgend jaar.

Ook zie je nu al sommige trendsetters de schoenen van volgend jaar belopen. Enerzijds om er voor zorg te dragen dat het ook daadwerkelijk een trend gaat worden, en anderzijds toch ook wel om te kijken of de nieuwe schoenen ook volgend jaar weer in de smaak gaan vallen.

En we moeten zeggen, we zijn aangenaam verrast.

Aan de ontwerpen voor het voorjaar 2017, en de daarop volgende zomer, valt vooral op dat designers bezig zijn om de wat meer klassieke schoenvormen opnieuw uit te vinden. Daardoor ontstaat eigenlijk ook weer meteen een geheel nieuwe schoen, die gedeeltelijk op een reeds succesvol oud ontwerp berust.

Een eerste tipje kunnen we inmiddels verklappen, want er zijn grote ontwikkelingen bespeurbaar op het gebied van badslippers voor vrouwen, en voor mannen.

Deze beide worden namelijk van een nieuw ontwerp voorzien, terwijl de functionaliteit niet wordt aangetast maar juist vergroot.

De badslipper voor vrouwen wordt volgend jaar voorzien van een plateauzool, terwijl andere designers juist de platte zool handhaven.

Veelal voorzien van echt mooie prints en veel sportieve details. De slippers voor vrouwen zijn voorzien van meervoudige bandjes, die op zich zijn uitgevoerd in de primaire kleuren.

Diverse slippers zijn verder voorzien van metallic tinten. Daardoor oogt het geheel ineens ook een stuk luxer. Al met al wordt de slipper in 2017 een schoen waarmee vrouwen eens statement kunnen uitdragen.

Bij de mannen wordt de slipper, die toch vooral bekend stond als een beetje oubollig, verfijnd. De afwerkingen zijn luxer en de materialen anders. Veel vormen zijn uitgesneden, waardoor de badslipper een moderne uitstraling krijgt en dus niet meer te vergelijken is met het oude ontwerp.

Overigens zijn de slippers bij de mannen voorzien van brede banden. En, volgens de trend voor 2017, zijn de badslippers voor mannen voorzien van een sneakerzool.

Al met al, zijn de eerste schoenen trends dus al zichtbaar voor het voorjaar 2017, en het beloofd een mooi en spannend modejaar te worden.