De postos van Rio de Janeiro
Op Het Strand , slippers / 31 mei 2016

De stranden van Rio de Janeiro strekken zich uit van Leme tot Leblon en bestaan uit de beroemde delen  Copacabana  en Ipanema vernoemd naar de achterliggende wijken. De stranden zelf zijn opgedeeld in twaalf verschillende delen, posto’s,  genoemd naar de twaalf strandwacht posten. De eerste staat in het noordoosten bij Leme, nummer 12  zit aan de west zijde bij Leblon. Elk van deze twaalf  posto’s hebben hun eigen eigenschappen, publiek, cultuur en activiteiten.

Strandsokken
Op Het Strand , Schoenen / 17 mei 2015

Nederlandse stranden zijn meestal lekker schoon met lekker zacht noordzee strand. Op vakantie kom je vaak ander materiaal tegen op het strand: kiezels of grover zand bijvoorbeeld van vulkanische oorsprong. Op deze stranden is de kans op pijnlijke voeten zoals op kiezelstranden of wondjes door bijvoorbeeld schelpen of glas een stuk groter. Daarnaast kan een strand flink heet worden.

Tanning lines
bikini , Op Het Strand / 23 maart 2014

Tanning lines, de abrupte overgang tussen gebruinde huid die wel zon gehad heeft en de witte huid van die delen die bedekt zijn geweest, zijn welhaast niet te voorkomen. Het verschil is vaak de eerste dagen het ergste. Wat tips: Bruin niet te snel, gebruik een goede zonnebrand Bruin de witte delen na met een zelfbruinende aftersun Bruin voor onder de zonnebank Wissel regelmatig van badpak en bikini om de overgangen geleidelijk te maken. Neem een topje met dunne bandjes en zo min mogelijk stof op de cups Kies een strapless top, of eentje waar je eenvoudig de bandjes aan de kant kunt schuiven bij het zonnen. Bedenk wat je ’s avonds gaat dragen, overdag een boardshort? Dan ’s avonds geen korte rok. Haltertop? Kan er vreemd uitzien met een V-hals shirt. Ga naar het naaktstrand Wat dat betreft zit de dame op de foto wel goed, het broekje moet ’s avond wel heel erg klein zijn wil ze last hebben van de witte billen.

De lente komt eraan – bij Crocs
Op Het Strand / 8 februari 2013

Crocs begint aan de lente met een (ver)nieuw(d)e collectie. Nieuwe kleuren en nieuwe prints. De klassieke crocs zijn uitermate geschikt voor een dagje strand. Ze kunnen namelijk goed tegen zand en water en lopen nog comfortabel ook. Voor kids leuk : de nieuwe modelen met Disney prints

Dan toch warmte op komst
Op Het Strand / 25 juni 2012

Eindelijk, nu half Nederland het op lijkt te geven en volgens de nieuwsberichten massaal naar de reisbureaus stormt om een zonnige strandvakantie te boeken, lijkt het toch van te komen: het gaat zomers worden. Vanaf einde van de week worden zelf al zomerse dagen voorspelt. En, na al het negative nieuws uit het zuiden, komt het goede weer ons tegemoet dankzij de tropische hitte in Spanje. Lekker weer wordt het daarmee nog niet, de lucht is vochtig en daardoor benauwd, en lang kunnen we er ook niet van genieten.   Maar laat het een eerste poging zijn, op naar een topzomer in juli en augustus.

Crocs zomerse slippers
Op Het Strand , Strandmode / 30 maart 2012

Crocs is begonnen met de foeilelijke maar o zo comfortabele kleurrijke klompen. En dat is inmiddels alweer tien jaar geleden. Nu lijkt de halve wereld op deze schoenen te lopen. De variatie in modellen die crocs op de markt brengt is de afgelopen jaren flink uitgebreid, inmiddels kun je er voor zo ongeveer elke soort schoen terecht. Ook voor slippers, perfect voor naar het strand of gewoon lekker om te dragen.

Laat een boodschap achter in het zand
Op Het Strand / 13 november 2011

Met deze slippers maak je je eigen speciale voetafdruk. Je bedenkt zelf wat je wilt meedelen en zet dit in spiegelbeeld (uiteraard!) onder de zool van je slippers. De maximale tekst bedraagt 9 tekens per slipper, oftewel 18 per paar. Maar met een beetje creativiteit is er genoeg origineels te verzinnen. Bijvoorbeeld: Ik was hier. De slippers zijn in veel verschillende maten en kleuren te verkrijgen voor mannen, vrouwen en kinderen. Kinderen vinden het fantastisch om hun eigen naam achter te laten en dat kan nu met deze slippers. Een cadeautip voor verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis. En wat te denken van een origineel cadeau voor Valentijnsdag?! ze moeten wel van verderop komen

Waarom dragen vrouwen snowboots in de zomer?
Op Het Strand , Strandmode / 5 september 2011

Regelmatig zie ik, in de zomer, dames of beter meisjes rondlopen met hoge bontgevoerde vachtlaarzen. Nu kun je dit soort snowboots mooi of lelijk vinden, maar waarom zou je ze in de zomer willen aandoen? Tuurlijk de afgelopen zomer staat niet in de boeken als overmatig warm. Maar als het om functioneel gaat zou je toch eerder aan regenlaarzen denken dan aan snowboots. Snowboots en vachtlaarzen horen bij koude tijden, en niet onder een mini-rok of bikini naar het strand. Dus ergens vanaf de herfst. Kenners vertelden me dat het niet om snowboots gaat maar om ugg laarzen. En dat het niet om functioneel gaat maar om fashion. Sterker nog uggs zijn volkomen ongeschikt voor regen en sneeuw! Nu wel als je een fashion statement had willen maken: slippers en sandalen waren hot en dan met name de birckenstocks.